ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ρ.Φεραίου 15
Τ.Κ. 570 19, Περαία, Θεσσαλονίκη
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 
info@primetraveller.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Top

Ιστορία & Εξέλιξη των Ταξί στην Ελλάδα

Η Ιστορία του Ταξί στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τα πρώτα ταξί εμφανίστηκαν το 1964 μετά από νόμο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου.
Το κράτος χορήγησε περίπου 6.500 ταξί σε οδηγούς με επαγγελματικό δίπλωμα και εμπειρία. Κάθε οδηγός ήταν σε θέση να αποκτήσει το πολύ 2 άδειες.
Σταδιακά τα ταξί εισήλθαν στην καθημερινή ζωή των κατοίκων των μεγάλων πόλεων στη χώρα μας. Οι κάτοικοι την χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο ως άμεσο μέσο μεταφοράς.

Νομοθετικές Ρυθμίσεις

Η ζήτηση και η προτίμηση των ταξί προέτρεψε τις κυβερνήσεις να δημιουργήσουν νόμους για τη χορήγηση νέων αδειών ταξί.
Με την αλλαγή και την ψήφιση οποιωνδήποτε κυβερνητικών νόμων για τις άδειες ταξί, δεν υπήρχε σταθερό νομοθετικό πλαίσιο για την έκδοσή τους.
Ο σημαντικότερος κανονισμός για τις άδειες ταξί έγινε το 1980 όταν η κυβέρνηση του Γεωργίου Ράλλη χορήγησε άδεια σε μεγάλους επαγγελματίες οδηγούς. Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των αυτοκινήτων (ταξί) στις μεγάλες πόλεις αυξήθηκε. Για το λόγο αυτό, και μόνο τέσσερα χρόνια μετά, ο νόμος αλλάζει και η άδεια για έγκριση είναι διαφοροποιημένη. Συγκεκριμένα, θα χορηγούνται κάθε 2 χρόνια, αφού εγκριθούν από τους συμβούλους του κάθε δήμου.
Με την πάροδο του χρόνου και την υπερβολική επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, η επόμενη κυβέρνηση, το 1988, απαγορεύει την έκδοση νέων αδειών ταξί, αλλά μόνο στην Αθήνα, τον Πειραιά και στα περίχωρα.
Ακολουθεί απαγόρευση τριών ετών για ολόκληρη τη χώρα. Νόμος που ψηφίστηκε το 2003 από την κυβέρνηση Κωνσταντίνου Σημίτη.

Η Εξέλιξη του Ταξί στην Ελλάδα

Όλα αυτά τα χρόνια, η εξέλιξη του ταξί στην Ελλάδα ήταν αξιοσημείωτη. Λόγω της ταχείας ανάπτυξης του τουρισμού, η βιομηχανία ταξί στην Ελλάδα είχε κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός, προκειμένου να συμβαδίσει με τις σταθερά αυξανόμενες και μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών.

Τρόποι κράτησης

Σήμερα είναι ευκολότερο από ποτέ για έναν πελάτη να κάνει μία κράτηση για τη μεταφορά του. Οι πελάτες που ταξιδεύουν μπορούν να προγραμματίσουν εκ των προτέρων τη μεταφορά τους από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ή από το ξενοδοχείο τους στη Θεσσαλονίκη. Το Διαδίκτυο έχει τεράστιο αντίκτυπο στη βιομηχανία με τις περισσότερες εταιρείες μεταφοράς να δημιουργούν τους δικούς τους δικτυακούς τόπους κρατήσεων ή εφαρμογές ταξί.

Εκδρομές / Περιηγήσεις

Η Ελλάδα έχει πραγματικά μια αφθονία από μέρη για να επισκεφθεί κάποιος που σημαίνει ότι οι τουρίστες δεν θέλουν να παραμείνουν σε ένα μέρος κατά τη διάρκεια των διακοπών τους και να μην επισκεφθούν την υπόλοιπη χώρα. Προσαρμοζόμενοι σε αυτή την ανάγκη, οι εταιρείες μεταφοράς δεν προσφέρουν απλά μόνο μεταφορές από σημείο σε σημείο, αλλά επίσης οργανώνουν και πραγματοποιούν εξειδικευμένες περιηγήσεις για περιηγήσεις στα αξιοθέατα, ψώνια και πολλά άλλα.

Το μέλλον

Το μέλλον της βιομηχανίας ταξί και μεταφορών στην Ελλάδα φαίνεται λαμπρό όσο οι εταιρείες συνεχίζουν να εξελίσσονται και να προσαρμόζονται για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ανάγκη των πελατών.

Στην Prime Traveller θα χαρούμε να διευκολύνουμε και να αναλάβουμε τη μεταφορά σας κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Ελλάδα.