ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ρ.Φεραίου 15
Τ.Κ. 570 19, Περαία, Θεσσαλονίκη
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 
info@primetraveller.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Top

Μεταφορές αεροδρομίου Χαλκιδικής

 

Αρχικά, δεν υπάρχει αεροδρόμιο σε ολόκληρη την περιοχή της Χαλκιδικής.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, ενώ το Αεροδρόμιο Καβάλας «Μεγάς Αλέξανδρος» είναι το δεύτερο κοντινότερο. Η Θεσσαλονίκη είναι όμως η καλύτερη επιλογή, αν επιθυμείτε να επισκεφθείτε τη Χαλκιδική και τις αμμώδεις παραλίες της, και αυτό είναι το αεροδρόμιο προς το οποίο πρέπει να κατευθυνθείτε.

Τοποθεσία, Αποστάσεις & Χρόνοι Μεταφοράς

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται 15 χλμ. ανατολικά από το κέντρο της πόλης. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά χωριά στη Χαλκιδική ο χρόνος ταξιδιού ποικίλλει. Τα πρώτα χωριά της Χαλκιδικής απέχουν περίπου 50 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.

Αποστάσεις & Χρόνοι Μεταφοράς – Κασσάνδρα

Η απόσταση από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Κασσάνδρα όπως η Αφύτος, το Πευκοχώρι, η Καλλιθέα, η Χανιώτη και πολλούς άλλους προορισμούς είναι συνήθως μεταξύ 60 και 100 χιλιόμετρα ενώ ο χρόνος μεταφοράς κυμαίνεται από 45 έως 70 λεπτά.

Αποστάσεις & Χρόνοι Μεταφοράς – Σιθωνία

Αν ο προορισμός σας είναι στη Σιθωνία (Σάρτη, Νέος Μαρμαράς, Βουρβουρού, Γερακινή κ.α.) τότε θα πρέπει να περιμένετε 60 έως 100 λεπτά μεταφοράς και απόσταση μεταφοράς τουλάχιστον 85 χιλιομέτρων.

Αποστάσεις & Χρόνοι Μεταφοράς – Άθως

Παρόλο που δεν είναι τόσο γνωστό και τουριστικό όπως η Σιθωνία και η Κασσάνδρα, έχει ακόμα πολλά υπέροχα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε όπως η Ουρανούπολη και η Ιερισσός. Δεν μπορούμε επίσης να ξεχνάμε ότι υπάρχει η μοναδική μοναστική κοινότητα του Αγίου Όρους. Ο χρόνος μεταφοράς είναι ~ 110 λεπτά ενώ η απόσταση είναι περίπου 115 χιλιόμετρα.

Πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Χαλκιδικής

Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες εσωτερικές πτήσεις από την Αθήνα, το Ηράκλειο και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και πολλές διεθνείς πτήσεις από το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου προσφέρονται επιπλέον πτήσεις από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις για να διευκολυνθεί η αυξημένη κίνηση.

Οι δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι οι Aegean Airlines, Ryanair, British Airways, Ellinair και πολλά άλλα.

Μεταφορές αεροδρομίου Χαλκιδικής

Η Prime Traveller προσφέρει υπηρεσίες ταξί & μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο της Χαλκιδικής σε προσιτές τιμές.