ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ρ.Φεραίου 15
Τ.Κ. 570 19, Περαία, Θεσσαλονίκη
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 
info@primetraveller.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Top

Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»: Η πύλη για τη Χαλκιδική


Δεδομένου ότι δεν υπάρχει αεροδρόμιο στη Χαλκιδική, ο Διεθνής Αερολιμένας Θεσσαλονίκης είναι η κύρια πύλη για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν στη Χαλκιδική. Μπορείτε να κάνετε κράτηση της μεταφοράς σας από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης online και να κανονίσετε την μεταφορά σας από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ο χρόνος μεταφοράς από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης προς Χαλκιδική κυμαίνεται από 40 έως 90 λεπτά ανάλογα με τον προορισμό.

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Το αεροδρόμιο βρίσκεται στην περιοχή Θέρμη, 15χλμ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στη Βόρεια Ελλάδα και εξυπηρετεί δημοφιλείς προορισμούς όπως η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Κατερίνη κ.α. Το 2016 ήταν το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ελλάδα όσον αφορά τις εξυπηρετούμενες πτήσεις και το τρίτο σε σχέση με τους εξυπηρετούμενους επιβάτες

Το 2015 το Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης (μαζί με άλλα 13 αεροδρόμια) πουλήθηκε στην Fraport Greece.

Αεροδρόμιο Μακεδονία: Ένα αεροδρόμιο με Ιστορία

Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η περιοχή που καταλαμβάνει σήμερα το αεροδρόμιο χρησιμοποιούνταν ως πολεμικό αεροδρόμιο. Συνέχισε να έχει αυτή τη χρήση και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Fun Fact: Το 2014 μια γερμανική βόμβα 250 κιλών βρέθηκε στο χώρο του αεροδρομίου που έπρεπε να εξουδετερωθεί.a

Το αεροδρόμιο λειτούργησε πρώτη φορά ως αστικό αεροδρόμιο το 1948.

Εγκαταστάσεις Αεροδρομίου

Το αεροδρόμιο έχει υποστεί πολλές αλλαγές, επεκτάσεις και ανακαινίσεις μέχρι το 2003 όπου και πήρε τη σημερινή του μορφή.

Τερματικό

Το ισόγειο εξυπηρετεί μόνο τις αφίξεις και χωρίζεται σε δύο τμήματα: αφίξεις διεθνών / εκτός Σένγκεν και αφίξεις εσωτερικού /εντός Σένγκεν. Ο δεύτερος όροφος εξυπηρετεί τις αναχωρήσεις και περιλαμβάνει επίσης ένα εμπορικό κέντρο. Στον όροφο υπάρχουν 34 θυρίδες check-in, χώροι αναμονής, μπαρ, καταστήματα και διάφορα γραφεία αεροπορικών εταιρειών. Ο τρίτος όροφος στεγάζει δύο εστιατόρια και πολλά μπαρ με θέα στους διαδρόμους. Υπάρχουν δύο σαλόνια για επιβάτες.

Thessaloniki International Airport Departures - Prime Traveller

Διάδρομοι

Το αεροδρόμιο διαθέτει δύο διαδρόμους και δύο τροχιόδρομοι. Υπάρχουν 22 περίπτερα για αεροσκάφη στενού σκελετού και περίπου 20 για ελαφρά αεροσκάφη.

Το μέλλον του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της εντολής της για ανάληψη διαχείρισης και λειτουργίας στα 14 αεροδρόμια, η Fraport Greece έχει ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των αεροδρομίων. Μπορείτε να δείτε όλες τις επικείμενες αλλαγές εδώ.

Από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στη Χαλκιδική

Η Prime Traveller αναλαμβάνει τη μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και τη Χαλκιδική, προσφέροντας σας premium υπηρεσίες μεταφορών σε χαμηλές τιμές.