ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ρ.Φεραίου 15
Τ.Κ. 570 19, Περαία, Θεσσαλονίκη
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 
info@primetraveller.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Top

Μουσεία Θεσσαλονίκης: ένα ταξίδι στον πολιτισμό και την ιστορία


Πέρα από την όμορφη αρχιτεκτονική και τους ζεστούς κατοίκους της, η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με ιδιαίτερη πολιτισμική σημασία καθώς θεωρείται μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ελλάδας. Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης κατείχαν πάντα ένα σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητας της πόλης. Από το ξακουστό Αρχαιολογικό μουσείο μέχρι το πιο σύγχρονο μουσείο Φωτογραφίας, μια βόλτα στα μουσεία της πόλης είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσει κανείς!

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Thessaloniki museums: A trip to history ans culture

Το Αρχαιολογικό Μουσείο βρίσκεται από το 1962 σε ένα κτήριο στο κέντρο της πόλης, σχεδιασμένο από τον ξακουστό Έλληνα αρχιτέκτονα Πάτροκλο Καραντινό. Το 2002 το μουσείο καταχωρήθηκε ως προστατευμένο κτήριο λόγω της αρχιτεκτονικής του δομής. Το μουσείο διαθέτει μια πλούσια συλλογή από ευρήματα ανασκαφών που έλαβαν χώρα στη Μακεδονία από το 1912. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πολιτιστικά events όπως περιοδικές εκθέσεις, ξεναγήσεις, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και λοιπές εκδηλώσεις.

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1998 και στεγάζεται στην περιοχή της Αποθήκης Α του λιμανιού από το 2001. Το μουσείο θεωρείται ένα πολιτισμικό ορόσημο για την πόλη, καθώς είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει περισσότερα από 4.000 φωτογραφικά έργα από 280 Έλληνες και ξένους δημιουργούς από το 1970 μέχρι σήμερα. Το μουσείο έχει συμπεριληφθεί ανάμεσα στα 7 πιο σημαντικά μουσεία φωτογραφίας στην Ευρώπη σύμφωνα με την πλατφόρμα Spotted by Locals.

 Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Thessaloniki museums: A trip to history and culture

Το Βυζαντινό Μουσείο ιδρύθηκε το 1994 σε ένα ιδιαίτερο κτήριο, το όποιο  θεωρείται ένα από τα πιο αξιόλογα σύμβολα δημόσιας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα  τις τελευταίες δεκαετίες. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 11 συλλογές ,οι οποίες συγκαταλέγονται στην μόνιμη συλλογή του μουσείου, με θεματολογία την καθημερινή ζωή (ιδιωτική και δημόσια) του Βυζαντίου. Το μουσείο θεωρείται είναι ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής εποχής. Πέρα από τη μόνιμη συλλογή, το μουσείο φιλοξενεί μια ποικιλία από πολιτιστικά events όπως περιοδικές εκθέσεις, σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα και συνέδρια.

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Thessaloniki museums: A trip to history and culture

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα είναι χτισμένο σε ένα νεοκλασικό κτήριο, σχεδιασμένο από τον επιφανή αρχιτέκτονα Ernst Ziller, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το μουσείο διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή από κειμήλια του 19ου και του 20ου αιώνα καθώς και ευρήματα από την καθημερινή ζωή όπως και από τους  Μακεδονομάχους. Η έκθεση του μουσείου είναι χωρισμένη σε επτά δωμάτια που το καθένα αναφέρεται σε μια διαφορετική φάση του Μακεδονικού Αγώνα. Στο μουσείο οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια αλλά και προβολές ποικίλης θεματολογίας.

Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Εβραϊκό Μουσείο είναι τοποθετημένο σε ένα κτήριο μοναδικής αρχιτεκτονικής και μεγάλης ιστορικής σημασίας στο κέντρο της πόλης.  Το κτήριο ανήκει στην Εβραϊκή Κοινότητα της Θεσσαλονίκης και είναι ένα από τα λίγα κτήρια που επιβίωσε στη μεγάλη πυρκαγιά του 1917. Το Μουσείο ιδρύθηκε ως φόρος τιμής στη Σεφαραδίτικη κουλτούρα, μια από τις κοινότητες που έχουν επηρεάσει έντονα την πόλη. Το μουσείο διαθέτει μια πληθώρα φωτογραφικών και ιστορικών εκθέσεων, προσφέροντας μια βαθύτερη ματιά στον Εβραϊκό πολιτισμό.

Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Thessaloniki museums: A trip to history and culture

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι τοποθετημένο στη βορειοανατολική πλευρά του συγκροτήματος της Μονής Λαζαριστών. Από το 2001, το μουσείο διαθέτει ένα συμπληρωματικό χώρο ο οποίος στεγάζεται στην Αποθήκη Β, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το μουσείο φιλοξενεί μια εντυπωσιακή συλλογή έργων μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής Κωστάκη, η οποία διαθέτει 1.275 αριστουργήματα Ρώσων Avant Garde καλλιτεχνών όπως και πίνακες και γλυπτά αξιόλογων καλλιτεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η Prime Τraveller αναλαμβάνει τη μεταφορά σας σε μουσεία και τόπους τουριστικού ενδιαφέροντος με συνέπεια και αξιοπιστία, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες σας. Εμπιστευτείτε μας και εξασφαλίστε μετακινήσεις στο μέρος που επιθυμείτε με άνεση και ασφάλεια!