ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ρ.Φεραίου 15
Τ.Κ. 570 19, Περαία, Θεσσαλονίκη
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 
info@primetraveller.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Top

Χαλκιδική

Η Χαλκιδική αποτελεί τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της Βόρειας Ελλάδας και έναν εκ των δημοφιλέστερων όλης της χώρας. Πρόκειται για μία μεγάλη χερσόνησο που αποτελείται από 3 μικρότερες χερσονήσους, την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και το Άγιο Όρος. Πρωτεύουσα του Νομού Χαλκιδικής είναι ο Πολύγυρος.

Κασσάνδρα

Η Κασσάνδρα, η δυτικότερη χερσόνησος από τις 3, είναι γνωστή για την έντονη νυχτερινή της ζωή, τα πολυτελή ξενοδοχεία, την ποικιλία στις ψυχαγωγικές δραστηριότητες και φυσικά, όπως όλη η Χαλκιδική, τις πανέμορφες παραλίες της.

Μόλις 80 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη μπορείτε να βρείτε το Ν. Φωκάια και να συνεχίσετε αυτό το μαγευτικό ταξίδι στην παραδοσιακή Άφυτο και την κοσμοπολίτικη Καλλιθέα, η οποία είναι γνωστή για τη νυχτερινή ζωή της και τη μεγάλη ποικιλία στις ψυχαγωγικές δραστηριότητες που προσφέρει.

Στη συνέχεια θα βρείτε την Κρυοπηγή, τη γραφική Χανιώτη, το όμορφο Πολύχρονο και το περίφημο Πευκοχώρι.

Στην πορεία προς την παραδοσιακή Αγία Παρασκευή οι επισκέπτες θα βρουν το Παλιούρι.

Η Νέα Σκιώνη, με τη μακρά ιστορία και τις όμορφες παραλίες της, και η Καλάνδρα καλωσορίζουν τους επισκέπτες τους προσφέροντάς τους μια αξέχαστη τουριστική εμπειρία. η επόμενη στάση αυτού του πανέμορφου ταξιδιού είναι η Φούρκα και το καταπράσινο Κασσάνδρινο.

Καθώς ταξιδεύετε στην Κασσάνδρα θα εντυπωσιαστείτε από τον αρμονικό τρόπο που συνδυάζεται η ομορφιά της φύσης και οι πολυτελείς εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων και των κέντρων διασκέδασης.

Τα περισσότερα από τα μεγάλα τουριστικά θέρετρα της Κασσάνδρας βρίσκονται στην ανατολική ακτή, ειδικά κατά μήκος της παράκτιας παραλίας από την Καλλιθέα προς το Πευκοχώρι. Στα δυτικά, η Σάνη είναι το μεγαλύτερο θέρετρο με τη Σκάλα Φούρκας να βρίσκεται στη δεύτερη θέση.Η πλειοψηφία των ωραιότερων παραλιών της Κασσάνδρας παίρνουν τακτικά το ετήσιο Βραβείο Γαλάζιας Σημαίας για την ασφάλεια και την καθαριότητα τους, όπως και πολλές άλλες παραλίες στη Χαλκιδική.

Σιθωνία

Η Σιθωνία είναι η κεντρική χερσόνησος της Χαλκιδικής, που διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για ήρεμες και δραστήριες διακοπές. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα τοποθεσιών που οι τουρίστες μπορούν να επιλέξουν για να διαμείνουν, ακόμα και κάμπινγκ. Είτε επισκεπτείτε τον Νέο Μαρμαρά, τον Άγιο Νικόλαο, τη Βουρβουρού, τη Μεταμόρφωση ή οποιοδήποτε άλλο θέρετρο ή χωριό, είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιαστείτε με την αρχιτεκτονική και την ατμόσφαιρά τους.

Παραλίες Σιθωνίας

Αν και όλη η χερσόνησος της Χαλκιδικής διαθέτει πανέμορφες παραλίες, οι παραλίες της Σιθωνίας είναι πραγματικά μοναδικές και συγκαταλέγονται στις ομορφότερες παγκοσμίως. Όλες διαθέτουν λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά και είναι σπάνια γεμάτες από κόσμο. Σε αυτό έχει βοηθήσει το γεγονός ότι η περιοχή είναι ακόμα “παρθένα” και δεν έχουν υπάρξει πολλές επενδύσεις για τουριστικές εγκαταστάσεις. Ενδεικτικά κάποιες από τις παραλίες που συνιστούμε να επισκεφτείτε είναι οι Καβουρότρυπες, η Λαγόμανδρα, η Καλογριά και η Τρανή Αμμούδα.

Άγιο Όρος

Διαβάστε πιο αναλυτικά πληροφορίες για το Άγιο Όρος εδώ

Μεταφορά Χαλκιδική | Μετακίνηση Χαλκιδική

Η Prime Traveller αναλαμβάνει, με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, την ασφαλή και άνετη μεταφορά σας σε οποιαδήποτε τοποθεσία της επιλογής σας στη χερσόνησο της Χαλκιδικής.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.