ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ρ.Φεραίου 15
Τ.Κ. 570 19, Περαία, Θεσσαλονίκη
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 
info@primetraveller.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Top

Καστοριά

Αυτή η γοητευτική πόλη, έχει μία ομορφιά που σίγουρα θα σας αποπλανήσει. Η Καστοριά είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια στενή χερσόνησο, που αντικατοπτρίζεται στη λίμνη της Ορεστιάδας και βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Γράμμο και Βίτσι. Το τοπίο είναι μαγευτικό. Εκτός από τη λίμνη, η Καστοριά είναι γνωστή για τα αρχοντικά της και για τον μεγάλο αριθμό βυζαντινών εκκλησιών που διατηρούνται ακόμα. Αν επισκεφθείτε την Καστοριά μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε το ενυδρείο που είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού στη Βαλκάνιαα. Ένα ακόμα αξιοθέατο της πόλης είναι το σπήλαιο του δράκου όπου κάποιος μπορεί να θαυμάσει σταλακτίτες σε ένα μονοπάτι 300 μέτρων.

Αυτό όμως για το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστή η Καστοριά είναι για τις γούνες της.

H Ιστορία της Γούνας στην Καστοριά

Η Γουνοποιία είναι η σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα για την Καστοριά.

Υπολογίζεται ότι η επεξεργασία της γόυνας στην Καστοριά ξεκίνησε τον 14ο αιώνα μ.Χ. Η πραγματική όμως άνθηση και διάδοσή της έγινε τον 16ο αιώνα μ.Χ. όταν οι γουνοποιοί της Καστοριάς ξεκίνησαν να εισάγουν πρώτη ύλη από το εξωτερικό, και αφού την κατεργαστούν με το χέρι, να κατασκευάζουν γουναρικά τα οποία εμπορεύονταν σε όλη την Ευρώπη.

Μπαίνοντας στον 20ο αιώνα, τον χρυσό αυτό αιώνα για τη γούνα, η μεγάλη ανάπτυξη δεν είχε προηγούμενο και οι γουναράδες δούλευαν για να εξάγουν την Καστοριανή γούνα σε όλο τον κόσμο.  Η υψηλή ποιότητα των γουναρικών της Καστοριάς δεν άργησε να γίνει σήμα κατατεθέν της πόλης που γνώρισε αυξημένη επισκεψιμότητα από κυρίες της υψηλής κοινωνίας και πλουσίων επιχειρηματιών από το εξωτερικό αναζητώντας κάτι πιο εξεζητημένο και φτιαγμένο στα μέτρα τους. Οι Καστοριανοί τεχνίτες της γούνας έγιναν από τους πιο καλοπληρωμένους εργάτες παγκοσμίως και έντυσαν με τις δημιουργίες τους γυναίκες όλων των αστικών τάξεων σε ολόκληρη την Αμερική και την Ευρώπη. Σύντομα άνοιξαν νέες αγορές όπως της Ρωσίας και των Αραβικών Εμιράτων.

Αν και ο κλάδος εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες μορφές επεξεργασίας, τα μυστικά της τέχνης της γούνας κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά τηρώντας την παράδοση. Έτσι η παραγωγή διατηρεί την ιδιαιτερότητά της κάνοντάς τη ξεχωριστή στη διεθνή αγορά, καθιστώντας κάθε γουναρικό σε έργο υψηλής ποιότητας και τεχνικής. Η Καστοριά σήμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα παραγωγής επεξεργασίας και διάθεσης γούνας παγκοσμίως και ένας από τους σπουδαιότερους τομείς του Ελληνικού εξωτερικού εμπορίου και της εθνικής οικονομίας.

Avanti Furs _ Γούνες Καστοριά _ Prime Traveller

Μεταφορά στην Καστοριά

Η Prime Traveller αναλαμβάνει τη μεταφορά σας από και προς την πόλη της Καστοριάς για αγορές γούνας. Κάνετε την κράτηση σας εύκολα και γρήγορα μέσω του site μας.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.