ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ρ.Φεραίου 15
Τ.Κ. 570 19, Περαία, Θεσσαλονίκη
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 
info@primetraveller.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Top

Μετέωρα

Η Prime Traveller προσφέρει αξιόπιστες, οικονομικές  υπηρεσίες ταξί & μεταφοράς από και προς τα Μετέρωσα.

Από το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στα Μετέωρα

Ένας έμπειρος οδηγός μας θα σας περιμένει στην αίθουσα άφιξης του αεροδρομίου, κρατώντας ένα σημάδι με το όνομά σας επάνω του. Μόλις συναντηθείτε, θα σας συνοδεύσει στο όχημα όπου και θα ξεκινήσει η μεταφορά σας. Ο εκτιμώμενος χρόνος μεταφοράς είναι περίπου 2 ώρες και 50 λεπτά

Το κόστος μεταφοράς από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στα Μετέωρα είναι 245€.

Γιατί να κάνετε κράτηση με την Prime Traveller

 • Προσιτές τιμές
 • Πολυτελή οχήματα
 • Πάντα στην ώρα μας
 • Meet & Greet
 • Χωρίς Καθυστερήσεις

Γιατί να κάνετε κράτηση για τη μεταφορά σας στα Μετέωρα

 1. Είναι ο οικονομικότερος τρόπος ιδιωτικής μεταφοράς. Κάνοντας κράτησης της μεταφοράς σας στα Μετέωρα σε σταθερή τιμή είναι πολύ φθηνότερη από το να πάρετε ένα ταξί από την πιάτσα του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, τα οποία λειτουργούν με ταξίμετρο.
 2. Καμία καθυστέρηση. Ο οδηγός σας θα περιμένει στο προσυμφωνημένο σημείο συνάντησης, διασφαλίζοντας ότι η μεταφορά σας θα πραγματοποιηθεί εγκαίρως. Δεν θα έχετε καμία ανησυχία για να χάσετε την πτήση σας, το check-in ή το ραντεβού σας.
 3. Ασφαλείς και πολυτελείς μεταφορά. Όλες οι μεταφορές που αναλαμβάνει η Prime Traveller είναι ιδιωτικές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να μοιραστείτε τη διαδρομή σας με κανέναν. Επιπλέον, όλα τα οχήματά μας είναι καλά φροντισμένα και διατηρούνται καθαρά συνεχώς.

Πώς να κάνετε κράτησης της μεταφοράς σας από και προς τα Μετέωρα

Η διαδικασία που απαιτείται για την κράτηση της μεταφοράς σας από και προς τα Μετέωρα είναι απλή:

 1. Πρώτα απ ‘όλα θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα κράτησης, δίνοντάς μας όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες, όπως τo σημείο εκκίνησης και τον προορισμού της μεταφοράς σας, την ώρα και τις ημερομηνίες κλπ.
 2. Θα σας απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται δίνοντας σας την καλύτερη οικονομική προσφορά για τη μεταφορά σας
 3. Μόλις λάβουμε την θετική σας απάντηση, η μεταφορά σας στα Μετέωρα είναι προγραμματισμένη!

Σχετικά με τα Μετέωρα

Η δημιουργία αυτών των σπάνιων γιγαντιαίων πετρωμάτων απασχόλησε και απασχολεί ακόμα πολλούς γεωλόγους επιστήμονες όλων των εθνικοτήτων. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει δοθεί σαφής ερμηνεία. Ιστορικά, ωστόσο, είναι βέβαιο ότι κανένας αρχαίος ιστορικός δεν ανέφερε τα Μετέωρα.

Ιστορία

Η ιστορία των μετεωρικών μοναστηριών είναι πολύ μεγάλη. Τη συναντάμε ακόμη και κατά την οθωμανική κυριαρχία, όταν οι μοναχοί δίδασκαν την ελληνική γλώσσα και κρατούσαν ζωντανή την επιθυμία για ελευθερία στα μοναστήρια. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν έγγραφα που πιστοποιούν και πληροφορούν για την αξία της Ορθοδόξου Πίστεως και την ιστορία της χώρας μας. Η βυζαντινή έρευνα μας δείχνει ότι γύρω στο ένατο αιώνα οι πρώτοι ασκητές εγκαταστάθηκαν στα Μετέωρα. Εκεί, στις σπηλιές, τα περίφημα προσευχητήρια, προσευχήθηκαν για τη σωτηρία του λαού. Τον 14ο και 15ο αιώνα, ο μοναχισμός στα Μετέωρα άρχισε να ανθίζει. Ο αριθμός των μοναστηριών ανήλθε σε 24. Η περίοδος παρακμής τους χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, λόγω πολλών εξωτερικών παραγόντων, όπως οι κατακτητές.

Μοναστήρια

Monasteries - Thessaloniki to Meteora Transfer - Prime Traveller

Σήμερα, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν έξι μοναστήρια και να ανακαλύψουν αυτόν τον ασυνήθιστο τρόπο ζωής των μοναχών. Πιο συγκεκριμένα, τα μοναστήρια είναι:

 • Ιερά Μονή Αγίας Τρίαδος
 • Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου
 • Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μεγάλο Μετέωρο)
 • Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου
 • Ιερά Μονή Ρουσάνου γνωστή και ως Αρσάνη
 • Ιερά Μονή Βαρλαάμ

Στα περισσότερα μοναστήρια, μέχρι σήμερα, πραγματοποιούνται έργα αποκατάστασης. Η διατήρηση όλων των Ιερών Μονών είναι ένα πολύ δύσκολο έργο. Η θέση των μοναστηριών είναι ακριβώς πάνω στα βράχια, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη συντήρηση. Παρ ‘όλα αυτά, η συνεχής αποκατάσταση και φροντίδα των μοναστηριών συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το κόστος όλων αυτών των εργασιών βαρύνει το Υπουργείο Πολιτισμού της κυβέρνησης, το ίδρυμα του ίδιου του μοναστηριού και τα ευρωπαϊκά κονδύλια που εγκρίθηκαν για το συγκεκριμένο έργο. Όλα τα μοναστήρια των Μετεώρων έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία της ανθρωπότητας της UNESCO. Όποτε ισχύει για το Άγιο Όρος, ισχύει για τα μοναστήρια των Μετεώρων. Είναι μέρος των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ανήκουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύνοψη

Τα Μετέωρα είναι μια τόσο μοναδική τοποθεσία, που ελάχιστους όμοιους συναντάμε παγκοσμίως. Είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό τοπίο

Η Prime Traveller έχει αναλάβει εκατοντάδες μεταφορές από και προς τα Μετέωρα. Οι έμπειροι οδηγοί και ο πολυτελής στόλος μας είναι έτοιμοι να σας προσφέρουν μοναδική εμπειρία μεταφοράς.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.